Een goede (online) Afslankcoach. Wat doen ze en hoe kies je een goede uit?
07 augustus 2021 
7 min. leestijd

Een goede (online) Afslankcoach. Wat doen ze en hoe kies je een goede uit?

Afvallen met een (online) coach. Wat doen ze en hoe kies je een goede uit?

Een afslankcoach kort gezegd: Begeleidt jou van A naar B. Wil je afvallen, strakkere billen, fitter worden of eigenlijk het liefst alledrie? Je weet niet waar je moet beginnen, of je hebt een verleden met jojo’en en je wilt er definitief mee afrekenen. In dit geval kun jij op zoek gaan naar een goede afslank coach die je begeleidt naar je doel. Wat houdt coaching precies in, welke kwaliteiten moet een goede afval-coach hebben, wanneer moeten je alarmbellen direct gaan rinkelen en wat zijn nou eigenlijk de voordelen van coaching? 

Na het lezen van dit blog weet jij haarfijn wat coaching voor je kan betekenen en kun je ineffectieve coaches gemakkelijk herkennen.

Wat houdt online afval/afslank coaching in?

Als jij verandering wilt aanbrengen in jouw dagelijkse leven, bijvoorbeeld op het gebied van voeding of bewegen, hoef je dit helemaal niet alleen te doen. Natuurlijk kun je elke dag van de week intensief gaan bewegen of een compleet ander eetpatroon aannemen, maar dit vergt veel discipline. Wees in dit geval niet bang om hulp te vragen aan een buitenstaander. Iemand waarbij je onder begeleiding jouw persoonlijke doelen kunt bereiken en op het juiste niveau kunt blijven. 

Wanneer je de stap hebt genomen om door middel van coaching fit te blijven of op het juiste gewicht te komen, word jij voorzien van goede begeleiding. Jij legt verantwoordelijkheid aan je coach af en je coach is de stok achter de deur die je nodig hebt om de verandering door te zetten. 

De voordelen van afval coaching?

Negen van de tien keer vertellen mensen ons dat ze ‘geen discipline’ hebben en al jarenlang ‘jojo’en’. De kern van hun probleem – waarschijnlijk ook die van jou – is hun aanpak. Mensen kiezen over het algemeen de minst leuke diëten uit omdat ze geloven dat ze dan snel afvallen. Wat gebeurt er? Ze geven al snel op en eten de meeste kilo’s er weer aan. Het grootste voordeel van (onze) coaching is dat je stopt met jojo’en omdat je een aanpak leert die bij je past.

Een goede coach zal niet stoppen voordat je doelen zijn behaald en jij lekkerder in je vel zit. Je zult deze bestemming bereiken op een duurzame manier als er niet alleen wordt gelet op snelheid, maar vooral ook gezondheid en je persoonlijke voorkeuren. Want als jij een hekel hebt aan de levensstijl die een coach je aanleert, is het zoals gezegd een kwestie van tijd voordat je weer terugvalt in oude gewoonten. Het einddoel is dat je na het traject met een coach onafhankelijk je streefgewicht of gewilde shape kunt behouden. 

Wij doen dit bijvoorbeeld door jou te laten inzien dat lekker eten en afvallen 100% samengaat. Tijdens ons traject leren klanten dat het mogelijk is om af te vallen met chocola en wijn. Zo lijdt het sociale leven niet onder de gezondheid en vice versa. Heb je een hekel aan wat je moet doen om af te vallen? Bijvoorbeeld strenge diëten, shake diets en koolhydraatarme, dan ligt een terugval vaak op de loer.

Door middel van coaching zul je beter en veiliger op weg geholpen worden naar een manier van leven die bij je past en die je kunt volhouden. Men zegt wel eens “geef iemand een vis en je voedt hem voor een dag, leer iemand vissen en je voedt hem voor het leven”.

Waar moet je op letten bij een afslankcoach?

Mensen noemen zichzelf tegenwoordig al snel een coach en het fenomeen ‘coach’ komt ook op allerlei gebieden van de samenleving voor. Misschien dat je hierdoor door de bomen het bos niet meer ziet, wat begrijpelijk is. De meeste coaches willen mensen helpen in het verkrijgen van een betere leefstijl en een gezonder lichaam, maar er is wel degelijk onderscheid te maken tussen effectieve en ineffectieve coaches.

Goede coaching is goed luisteren

Eerst moet er uitgevonden worden wat jouw situatie is en waar de problemen zitten. Op deze manier kun jij ook zelf uitvinden waar het struikelblok zit.
 Coaching is een mooi vak. De meeste coaches lopen dan ook over van passie. Dat is in principe goed, maar let wel op dat de coach je niet overspoelt met informatie, aannames en tactieken. Een juiste coach zal niet zo snel dingen voor je voorkauwen voordat hij of zij veel vragen heeft gesteld. Jij bent hier degene bent die achter de inzichten moet komen. Vertrouw dan ook op je intuïtie en mensenkennis om te bepalen of de coach en jij een match zijn.

De juiste volgorde in coaching

De juiste coaching is op het gebied waar jij mee worstelt en welke problemen jij ervaart bij het nastreven van je doelen.
 Heb je meer het gevoel dat jouw uitdagingen dieper liggen dan alleen niet de controle kunnen houden over je gewicht, dan kun je het beste eerst die problemen oplossen.

Kijken vanuit een ander perspectief

Coaches moeten iemand helpen de situatie vanuit een ander perspectief te zien. Hierdoor kan er helder naar de obstakels gekeken worden en een goede aanpak bedacht worden. Blijvende verandering behaal je alleen als jij degene bent die tot inzichten komt. Als dit het geval niet is blijf je in feite afhankelijk van een coach. En dat is niet de bedoeling.
In de psychologie is het bekend dat mensen het meeste resultaat boeken met inzichten, regels en overtuigingen waar zij zelf zijn achtergekomen. Iemand die alles voor je voorkauwt is dan ook ineffectief.

Besef dat jij het werk moet doen

Problemen moeten bij de kern aangepakt worden. Waarom kun jij een bepaalde verandering niet alleen bereiken en hoe kan iemand anders daarbij helpen?
 Wij hebben honderden vrouwen mogen helpen naar een leven lang lekker in hun vel. Deze vrouwen hadden allemaal wel één ding gemeen: “Zij waren allemaal coachable.” Dat wil zeggen, zij waren eerlijk naar zichzelf, stonden open voor reflectie en waren bereid om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Is de coach veelzijdig?

Persoonlijk ervaring hebben op het vakgebied kan goed werken, maar kan er ook voor zorgen dat er in een bepaald patroon wordt gedacht. Iedereen is anders en goede coaching is een persoonlijk programma speciaal afgestemd op de coachee (gecoachte persoon).
 Als iemand alleen een hamer heeft, is elk probleem een spijker. Vraag daarom altijd wat voor achtergrond een coach heeft en wat voor klanten hij of zij heeft geholpen. Een goede vraag is:” Hoe ga jij anders om met een persoon die (jouw uitdaging) ervaart?”

Een coach is ook een mens

Een klik tussen coaches en klanten is van belang om de begeleiding soepel te laten verlopen. Dit lijkt misschien niet direct het belangrijkste, maar dit zorgt wel voor een fijne begeleiding. Een goede aansluiting en dezelfde gedachtegang kunnen het veranderen van je leefstijl makkelijker maken.
 Coaches zijn ook mensen. Met sommige mensen klik je goed, en met sommigen wat minder. Wees hier wederom eerlijk naar jezelf over.

Vertrouw jezelf en wees eerlijk

Een manier van coaching moet ook bij je passen, want elke begeleider geeft een andere soort ondersteuning.
 Vraag altijd een kennismakingsgesprek aan om te bepalen of de coach en zijn of haar stijl je goed ligt. Als je weerstand voelt bij die persoon, bedenk dan goed waar die weerstand vandaan komt. Vind je het gewoon spannend en misschien een beetje eng, of ligt de coach je niet helemaal. Wees hier eerlijk in naar jezelf en vertrouw op je gevoel.

Wat kun je verwachten tijdens het afvallen onder begeleiding bij Revolution Gym?

Wij richten ons op het onderzoeken van het probleem bij klanten en het luisteren naar wat er tussen de regels gezegd wordt. Aan de hand hiervan kunnen we inschatten wat jij nodig hebt, waardoor je zelf jouw eigen pad van verbetering kunt bewandelen. Zo leggen we de focus op omgaan met onverwachte veranderingen in je leven en omgaan met je eigen valkuilen. Hierdoor wordt het behouden van een gezonde leefstijl makkelijker.

Tevens zorgt dit ervoor dat je niet afhankelijk wordt van coaching in het afslankproces en je op eigen houtje zelf je lichaamsgewicht en shape onder controle kan houden.

Coaching moet je zien als tijdelijke begeleiding, net zoals je naar de tandarts gaat bij een gaatje of naar de dokter bij een kwaaltje. Wij helpen je nu om naar het volgende niveau te gaan, zodat jij dit niveau in de toekomst zelf kunt behouden. Te allen tijde moet je zelf het pad van verbetering bewandelen. Coaching is er alleen om jou dit pad aan te reiken en in te laten zien  dat dit pad veel fijner wandelt dan je van tevoren had gedacht.

In het begin van het traject zullen wij vooral als stok achter de deur dienen, zodat jij de motivatie en discipline verkrijgt om aan de slag te gaan met je lichaam en een gezondere leefstijl. Gaandeweg zul je leren zelf de touwtjes in handen te nemen, je doel te bereiken en op dat niveau te blijven. We helpen je in feite de coach van jezelf te worden.

Waarom afslanken bij Revolution Gym?

Ben jij op zoek naar een manier om onder begeleiding het juiste gewicht te behalen en op een gezonde manier af te slanken? Dan kunnen wij je daarbij helpen. Of je nou een lichaam wilt dat klaar is voor de zomer in een bikini of als je gewoon een aantal kilootjes wilt kwijtraken om in die ene broek te passen, wij kunnen je helpen jouw doelen te bereiken. Bekijk hier onze pagina voor meer informatie over onze workshop.


Wat kun je nu doen?

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten.
  • Voor in de sportschool of thuis.
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest!

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is.Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven.Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken...Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen