Een Strakke Buik Door Krachttraining (Thuis Of In De Sportschool)
04 december 2022 
10 min. leestijd

Een Strakke Buik Door Krachttraining (Thuis Of In De Sportschool)

Een strakke buik door krachttraining!

Misschien klink ik een beetje als een vakidioot maar ik krijg letterlijk energie van als ik mensen kan helpen om gezonder en gelukkiger door het leven kan laten gaan. En ik denk dat het komt omdat ik het zelf al heel vroeg ervaarde. 
Jaren geleden ontdekte ik de kracht van de mind, maar ook hoe beginnen met sporten voor mij en heel veel mensen een kickstart is naar een fit en vitaal leven. 

Alleen het grote nadeel: 

Als je de sportschool in loopt is het makkelijk om je geïntimideerd te voelen. Veel mensen weten niet of ze het goed doen. Ze worden aan hun lot overgelaten. Ze gaan maar 10 minuten op de loopband en gaan een beetje van machine naar machine. En gaan daarna naar huis zonder echt goed te trainen. Zonde!

Wil jij ook een strakke buik? Wil jij ook je lichaam shapen? Een mooi en strak lichaam? Dan is krachttraining jouw hulpmiddel!Als je een strakke buik wilt krijgen, is krachttraining de beste keuze. Krachttraining helpt je namelijk om spieren aan te kweken in je buik en je hele lichaam, waardoor je er strakker uitziet.

Om een strakke buik te krijgen door krachttraining, is het belangrijk om te snappen hoe het in zijn werking gaat. 

Zodra je de basis snapt, dit combineert met de juiste oefeningen en regelmatig traint. Dan zul je zeker resultaat zien en zal je buik er strakker uitzien. 

Wat is krachttraining?

Krachttraining is simpel gezegd het shapen van het lichaam. In wat technische termen is krachttraining consistent een progressieve trainingsprikkel creëren met als doel om de lichaamssamenstelling te verbeteren; ofwel meer spier en minder vet.

Supercompensatie

Het lichaam zoekt altijd balans, homeostase. Doordat je traint verstoor je het lichaam. Met trainen maak je eigenlijk je spieren ‘kapot’. Door middel van dan gezonde voeding en rust, komt het lichaam sterker en beter terug.

Progressieve Overload

Dit houdt in dat de trainingsprikkel zwaar genoeg moet zijn om de homeostase te verstoren. Want anders gebeurd er niet veel tijdens de training, ofwel je boekt geen vooruitgang. Zo kan je dus trainen wat je wilt, maar toch nog weinig resultaat boeken.

Je wilt continu progressieve overload nastreven, zodat supercompensatie continu kan optreden. Ofwel dit zorgt uiteindelijk voor vooruitgang.


Progressieve overload is altijd het doel van trainen. Het geeft de kans voor resultaat, maar dan met gezond eten komen de resultaten!

Waar trainen wel bij komt kijken is dus het shapen van het lichaam. Gebruik krachttraining dan ook daarvoor! Spieren moeten continu geprikkeld blijven worden om te groeien om zo je vormen te behouden en te laten groeien.

Hierdoor krijg je dat strakke lichaam!

De Gouden combi voor een strakke buik

  • Voeding + Stappen = afvallen
  • 2x per week Trainen = shape en strakker worden

En reminder, als vrouw ga je er echt niet uitzien als bodybuilder. Maar juist met krachttraining en sterker worden krijg je dat strakke lichaam dat je wilt ;-)

Extra tips

  1. Voer iedere oefening uit met de juiste techniek, zodat de juiste spier het werk doet. 
  2. Voer iedere oefening uit in de volledige beweging: Range of motion (ROM). Dus niet een halve squat ;-)
  3. Voer iedere oefening rustig en gecontroleerd uit: Time under tension vergroten. 2kg wordt een stuk zwaarder als je het langer vasthoudt. Je lichaam weet niet hoe zwaar het gewicht is. Het reageert op de prikkel en de druk die je het geeft. 
  4. Rust tussen iedere oefening niet te lang uit, maar ook niet te kort dat je spieren nog aan het herstellen zijn. 
  5. Probeer om steeds een zwaarder gewicht te gebruiken. Hoe zwaarder, hoe hoger de intensiteit en hoe hoger de prikkel.

Conclusie

Progressieve overload is altijd het doel van trainen. 

Sterker worden / vooruitgang boeken = Progressieve overload = shape die jij altijd al wilde. 

Het is dus van belang in jouw persoonlijk plan om een goed voedingsplan te combineren met een trainingsplan! Of dit nu in de sportschool is of thuis met gewichten.  

You got this topper! 100%!Het is NU tijd voor actie!

Ik snap dat het allemaal overweldigend kan zijn. Het hoeft ook allemaal niet perfect, maar het moet wel beter!

Wil jij ook meer resultaat? Meer energie? Meer zelfvertrouwen? En dit allemaal in maar 3 maanden?

Speciaal voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen, niet weten of ze het goed uitvoeren of thuis aan de slag willen gaan, heb ik een 3 maanden Fat to Fit Challenge ontwikkeld voor maar €1,- !

Stop met uitstellen en start direct! Want jouw gezondheid is op z’n minst wel een euro waard toch? 

Ga naar: https://revolutiongym.nl/challenge/Ga voor die gezonde levensstijl!

En voor de mensen die graag een persoonlijk plan willen om naar het volgend niveau te gaan en echt oude patronen compleet willen doorbreken, is er ook de Workshop Mind Management. 

Want we weten allemaal stiekem wel wat we moeten doen en waar het beter kan, maar op een of andere manier lukt het ons steeds maar niet. 

Ik ga jou daarbij helpen met de online workshop puur gericht op je mindset en voeding. Alles wat jij nodig hebt om eindelijk gezond te gaan leven. 

Met simpelweg sporten kom je er namelijk niet. Het hebben van een concreet persoonlijk plan is de beste manier om in shape te komen en te blijven en ik ga je als coach alle tools meegeven om eindelijk die knop om te zetten.

Voor meer informatie: https://revolutiongym.nl/workshop/

Over de schrijver
Ik ben Verano Faerber, Bachelor of Health, diëtist en NSCA gecertificeerd personal trainer. Tijdens mijn studie 10 jaar geleden heb ik Revolution Gym opgericht vanwege mijn eigen ervaring en overtuiging dat de gewone sportschool niet werkt. Mensen leren en onderwijzen hoe zij hun eigen gezondheid, vitaliteit en leven naar het volgend niveau kunnen brengen door middel van het bekrachtigen van hun mind. Change your thoughts, change your body, change your life. Dat is mijn zielsmissie en levenspad. Via je mind je lichaam compleet veranderen, waardoor jij als persoon naar een compleet nieuw niveau gaat en meer uit je leven gaat halen. Want één ding wat ik heb geleerd in deze reis van al 11 jaar..is dat alles wat je nodig hebt allemaal al in je zit. Heb jij het gevoel alsof er meer in zit? Ben jij niet tevreden hoe het nu gaat? Laat mij jou helpen, en kom naar de Workshop. I got you ;-)
Reactie plaatsen