Doe Dit En Je Zal Gezond Afvallen Makkelijker Maken
05 maart 2023 
4 min. leestijd

Doe Dit En Je Zal Gezond Afvallen Makkelijker Maken

Gezond afvallen? Wie wil dit nou niet!

Ik kan me nog zo voor de geest halen en elke keer wanneer ik eraan terugdenk, krijg ik kippenvel. 

Ik had mijn klant geholpen om in een jaar tijd 30 kilo af te vallen, van iets boven de 90 kg tot aan nu 61,2 kg en daardoor zit zij zoveel lekkerder in haar vel. 

En de grootste aanpassing die we hebben gemaakt, mealpreppen. Ofwel voorbereid zijn!

Gezond afvallen door mealpreppen


Als je gezond wilt afvallen, is het belangrijk dat je je maaltijden voorbereid. Mealpreppen is een manier om ervoor te zorgen dat je gezonde keuzes maakt en je voedingsstoffen binnenkrijgt. 


Het voordeel van mealpreppen is dat je precies weet wat je eet en dat je maaltijden meestal goedkoper zijn dan eten onderweg. Bovendien kun je ervoor zorgen dat je maaltijden aan je dieetbehoeften voldoen.

Mealpreppen is een uitstekende manier om gezond af te vallen, omdat je in controle bent over wat je eet. Door je maaltijden voor te bereiden, weet je precies wat er in je voeding zit en kun je ervoor zorgen dat je aan je voedingsbehoefte voldoet. Bovendien bespaar je door mealpreppen geld, omdat je minder snel ongezonde dingen gaat eten als je honger hebt.

Het hoeft ook allemaal niet moeilijk te zijn. In dit artikel neem ik je mee hoe je gezond afvallen makkelijk maakt door middel van een stappenplan. 


Mealpreppen


Het lijkt soms onhaalbaar om je aan je plan te houden en altijd bewust met je voeding om te gaan. Als je goed plant en voorbereid bent, is het dat echter niet. Ook als het neerkomt op afvallen en in shape komen, is een goede voorbereiding echt het halve werk!


Een simpel stappenplan


Bereid jezelf voor op de week die komen gaat en je zult zien dat je, ondanks een druk leven, je doel niet uit het oog verliest. Neem je verantwoordelijkheid en creëer jezelf als iemand die dit belangrijk maakt. Wat is jouw gezondheid jou waard? 

En het hoeft allemaal niet drastisch. Plan 1-2 momenten per week in dat je mealprept en je zult zeker resultaten gaan boeken de aankomende week!


Stap 1: De boodschappen

Slim boodschappen doen scheelt tijd en het kan je helpen gedurende de week. Koop één keer per week bijvoorbeeld rijst, eieren en noten in grotere hoeveelheden. Groenten en fruit kan je later in de week eventueel nog een keer vers aanvullen.

Als je zorgt dat je voldoende boodschappen in huis hebt, heb je geen zwak excuus om je niet aan je plan te houden.Stap 2: Voorbereid op pad

Als je niet voorbereid op pad gaat, haal je van alles in huis wat niet handig is. En zeker op de avonden dat je laat thuiskomt van werk en je hebt een drukke werk gehad, als je dan nog eens boodschappen moet doen of moet gaan koken...dat werkt niet hè ;-)

Met trek naar de supermarkt of kantine op je werk gaan, zonder dat je weet wat je gaat eten, is niet altijd het beste idee. Bedenk daarom de dag van tevoren wat je wilt gaan eten en leg dat alvast klaar. 


Wat tomaten en komkommer in een bakje is zo geregeld. Een eitje koken kost je slechts 10 minuten en een pakje gerookte/gebraden kipfilet zit ook zo in je tas. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en ben je beter in staat om jouw snackmomenten te negeren en je te houden aan je plan. 


Stap 3: Plan je avondmaaltijd in.

Voorbereid op pad gaan kan je al een heel eind op weg helpen, maar wat doe je als je thuis komt? 

Plan van tevoren wat voor maaltijd je 's avonds gaat maken en zorg ervoor dat je de ingrediënten in huis hebt. Maak je warme maaltijden in meerdere porties, zodat je de andere porties de volgende dag als lunch kunt gebruiken, of gebruik dit later in de week waar als avondmaaltijd. Dat scheelt een hoop tijd en energie.Extra Tips: Hou het simpel in producten en voorbereiding


Maak het jezelf niet te moeilijk:

 • Zet kwark klaar met een kleine hoeveelheid noten in een zakje en wat groenten of fruit erbij.
 • Neem enkele rijstwafels en een pakje kipfilet als vleeswaar mee, eventueel met wat komkommer en/of een bakje hüttenkäse. 
 • Rauwe groenten, als paprika, tomaat of wortel zijn ook in een korte tijd klaar.
 • Een eiwitshake met een schepje havermout erbij en een appel in de auto is ook altijd haalbaar.
 • Denk ook aan grote bakken soep en salades maken. Zo is er altijd wat te eten in huis en hoef je geen zorgen te maken om de andere gezinsleden. 
 • Maak je favoriete dressing iets gezonder en maak daaromheen je Go To Salade. Want als je dressing eenmaal lekker is, dan blijf je eten. Zo kan je op een gezonde manier komen aan heel veel groenten.Conclusie: Wees voorbereid!

Mealprep is nu eenmaal de beste manier om controle te houden en dit is één van de meest waardevolle vaardigheden die je je eigen moet maken. 


Focus met name om jouw voedingsschema te bouwen met deze elementen:

 • Soep: Meest makkelijke optie voor meer groenten overdag.
 • Kwark: Meest makkelijke optie voor meer eiwitten overdag.
 • Salade: Meest makkelijke optie voor meer groenten en eiwitten overdag
 • Favoriete snack optie: Meest makkelijke optie om je cravings dagelijks te controleren.
 • Favoriete gezonde snelle hap: Meest makkelijke optie om op het goede pad te blijven als je hele agenda door de war wordt gegooid. 
 • Mealprep service: Gebruik maken van services zoals Hello Fresh (niet gesponsord hoor), zorgt voor meer variatie en ideeën voor het avondeten. 


Keep it simple ;-)

You got this topper! 100%!


In shape komen simpel gemaakt


Jouw beste shape in 100 dagen! Stel samen met mij jouw persoonlijk 3 stappenplan op om in jouw beste shape te komen en te blijven. Fitter, strakker en lekker in je vel.


90% van de mensen behalen nooit hun doel, en dat hoeft niet.

Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. 


Ik heb een 3 stappenplan ontwikkelt waardoor toegewijde mensen in 100 dagen in hun beste shape komen en ook al hun resultaten weten te behouden.


Volg mijn online workshop en krijg alle tools voor mentale en fysieke transformatie. 


Begin vandaag nog met jouw persoonlijk plan!

Ga naar: https://revolutiongym.nl/workshop/

Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is.Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven.Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken...Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen