Help! Ik ga op vakantie maar wil niet mijn resultaten verliezen !?
20 juli 2021 
5 min. leestijd

Help! Ik ga op vakantie maar wil niet mijn resultaten verliezen !?

De vakantie! We kijken er al maanden naar uit. We hebben er ook heel hard naartoe gewerkt om er goed uit te zien. Maar we kennen allemaal het volgende…

Eenmaal op onze bestemming aangekomen, drinken we al snel een glaasje teveel, ijsje hier en daar. We ontbijten uitgebreider en omdat je eindelijk niet zelf hoeft te koken eten we dagelijks lekker in een van de vele restaurants.

Het resultaat: We komen met een paar kilo’s erbij terug. En dan zeggen we al heel snel: “Als ik weer terug ben, ga ik weer streng voor mezelf zijn!”

 

Voorkom de  ‘alles of niet’ mentaliteit.

Dit is helaas wat de meeste mensen doen op vakantie. Die gaan eerst heel veel afvallen van tevoren om er goed uit te zien op de vakantie, om zich vervolgens helemaal vol te vreten op vakantie. Omdat je jezelf toestemming hebt gegeven dat je van alles mag eten, is het nadeel dat je na een paar weken al je resultaten kwijt bent.

Maar wist je dat het mogelijk is om op vakantie te gaan EN nog steeds bewust bezig te zijn met je voeding en lichaam? Voorkom de ‘alles of niet’ mentaliteit. Kies om flexibel te zijn, maar dat betekent niet alle remmen los te gooien.

 

Tip 1: Zoek een balans.

Creëer controle en geef jezelf de flexibiliteit. Er zijn namelijk geen goede of slechte producten. Wil je een ijsje eten? Prima! Uit eten? Dat kan ook! Het gaat namelijk om het totaalplaatje, ofwel je energiebalans. Eet je meer dan dat je verbrandt, kom je aan. Dan maakt het niet uit waar die calorieën vandaan komen. Doe dit de hele vakantie lang, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je terugkomt met een paar kilo´s eraan.

 

Tip 2: Bereid je voor.

Een goede voorbereiding kan een hoop voorkomen. Voorkom dat je de controle verliest en laat het niet over op wilskracht in het moment zelf. Als je weet dat je uit eten gaat in de avond, ontbijt of lunch dan wat minder uitgebreid. Houd je ‘normale’ eetritme aan, plan de dag van te voren een beetje in, blijf voldoende water drinken, eet voldoende groente en heb gezonde snacks bij je, etc.

 

Kortom:

Geniet, wees niet te streng en bereid je voor.

Je hebt het verdiend. Enjoy!

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behalen nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Stap 1: Volg mijn online workshop Stap 2: Voer jouw persoonlijk plan uit Stap 3: Kom in de beste shape van je leven Ik help je transformeren naar de 2.0 versie van jezelf De versie die in plaats van vermoeid, onzeker, gestrest en gefrustreerd door het leven gaat, naar de versie van jezelf die fit, vitaal, zelfverzekerd en vrij van stress door het leven gaat.
Reactie plaatsen