Saboteurs? Hoe ga je er het beste mee om?
02 augustus 2021 
5 min. leestijd

Saboteurs? Hoe ga je er het beste mee om?

“Ah joh, één glaasje kan toch wel?”

“Wanneer ga je nou weer eens normaal eten?”

“Pas je wel op dat je er niet in doorschiet?”

“Doe eens gezellig joh en neem ook wat”

“Zo dik ben je toch helemaal niet?”

 

Allemaal uitspraken die mensen in jouw omgeving kunnen maken terwijl je bezig bent om jouw lichaam en leven te transformeren. En dat kan soms best lastig en confronterend zijn. Hoe ga je hier het beste mee om?


Saboteurs zijn mensen uit je directe sociale omgeving die het je lastig maken om gefocust te blijven op je doel. Over het algemeen doen ze het niet expres, maar ook onbewust kunnen ze met hun uitspraken je kwetsen.  

En we reageren er allemaal anders op…

In het begin gaan we er vaak fel tegenin en willen we ze overtuigen, maar gaandeweg merk je op dat dit totaal niet werkt en juist averechts gaat werken.


Waarom zeggen ze dit dan?

Je wordt op dat momenten namelijk gezien als een bedreiging. Ze worden geconfronteerd met het feit dat jij wél uit je comfortzone gaat. Dat jij wél verantwoordelijkheid neemt voor jouw gezondheid, jouw lifestyle en je herinnert hen eraan dat zij dit niet doen. 

Je verplicht het ze niet om hetzelfde te doen. Het is niet dat jij ze ook dwingt om jouw manier van leven aan te nemen, maar zo voelen ze het wel. Ze willen het liefst dat je gewoon ‘normaal’ doet en dat dingen blijven hoe ze altijd zijn geweest. 

 

Wees niet bang dat mensen saboterende dingen kunnen zeggen. Accepteer simpelweg dat er altijd saboteurs zullen zijn. 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven en keuzes. Blijf dicht bij jezelf. Creëer de persoon die je wilt zijn, die nodig is om jouw doel te bereiken en bepaal voor jezelf wat ‘normaal’ is. 

En het is niet één keer ‘nee’ zeggen tegen een taartje als je die niet wilt eten. Het gaat om dit te blijven herhalen. Laat je omgeving wennen aan de nieuwe ‘jij’. Jij raakt namelijk zelfs steeds meer gewend aan je nieuwe lifestyle, je toegenomen energie en zelfvertrouwen. Je bent er dagelijks mee bezig!

Geef de mensen om je heen ook de tijd om te wennen aan jouw nieuwe levensstijl en de krachtige persoon die je bent geworden. En de volgende keer bestellen ze misschien vanzelf 3 wijntjes en 1 spa rood, zonder dat je er om hoeft te vragen 😉

 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
Ik ben Verano Faerber, Bachelor of Health, diëtist en NSCA gecertificeerd personal trainer. Tijdens mijn studie 10 jaar geleden heb ik Revolution Gym opgericht vanwege mijn eigen ervaring en overtuiging dat de gewone sportschool niet werkt. Mensen leren en onderwijzen hoe zij hun eigen gezondheid, vitaliteit en leven naar het volgend niveau kunnen brengen door middel van het bekrachtigen van hun mind. Change your thoughts, change your body, change your life. Dat is mijn zielsmissie en levenspad. Via je mind je lichaam compleet veranderen, waardoor jij als persoon naar een compleet nieuw niveau gaat en meer uit je leven gaat halen. Want één ding wat ik heb geleerd in deze reis van al 11 jaar..is dat alles wat je nodig hebt allemaal al in je zit. Heb jij het gevoel alsof er meer in zit? Ben jij niet tevreden hoe het nu gaat? Laat mij jou helpen, en kom naar de Workshop. I got you ;-)
Reactie plaatsen