Saboteurs? Hoe ga je er het beste mee om?
02 augustus 2021 
2 min. leestijd

Saboteurs? Hoe ga je er het beste mee om?

“Ah joh, één glaasje kan toch wel?”

“Wanneer ga je nou weer eens normaal eten?”

“Pas je wel op dat je er niet in doorschiet?”

“Doe eens gezellig joh en neem ook wat”

“Zo dik ben je toch helemaal niet?”

 

Allemaal uitspraken die mensen in jouw omgeving kunnen maken terwijl je bezig bent om jouw lichaam en leven te transformeren. En dat kan soms best lastig en confronterend zijn. Hoe ga je hier het beste mee om?


Saboteurs zijn mensen uit je directe sociale omgeving die het je lastig maken om gefocust te blijven op je doel. Over het algemeen doen ze het niet expres, maar ook onbewust kunnen ze met hun uitspraken je kwetsen.  

En we reageren er allemaal anders op…

In het begin gaan we er vaak fel tegenin en willen we ze overtuigen, maar gaandeweg merk je op dat dit totaal niet werkt en juist averechts gaat werken.


Waarom zeggen ze dit dan?

Je wordt op dat momenten namelijk gezien als een bedreiging. Ze worden geconfronteerd met het feit dat jij wél uit je comfortzone gaat. Dat jij wél verantwoordelijkheid neemt voor jouw gezondheid, jouw lifestyle en je herinnert hen eraan dat zij dit niet doen. 

Je verplicht het ze niet om hetzelfde te doen. Het is niet dat jij ze ook dwingt om jouw manier van leven aan te nemen, maar zo voelen ze het wel. Ze willen het liefst dat je gewoon ‘normaal’ doet en dat dingen blijven hoe ze altijd zijn geweest. 

 

Wees niet bang dat mensen saboterende dingen kunnen zeggen. Accepteer simpelweg dat er altijd saboteurs zullen zijn. 

Jij bent verantwoordelijk voor jouw eigen leven en keuzes. Blijf dicht bij jezelf. Creëer de persoon die je wilt zijn, die nodig is om jouw doel te bereiken en bepaal voor jezelf wat ‘normaal’ is. 

En het is niet één keer ‘nee’ zeggen tegen een taartje als je die niet wilt eten. Het gaat om dit te blijven herhalen. Laat je omgeving wennen aan de nieuwe ‘jij’. Jij raakt namelijk zelfs steeds meer gewend aan je nieuwe lifestyle, je toegenomen energie en zelfvertrouwen. Je bent er dagelijks mee bezig!

Geef de mensen om je heen ook de tijd om te wennen aan jouw nieuwe levensstijl en de krachtige persoon die je bent geworden. En de volgende keer bestellen ze misschien vanzelf 3 wijntjes en 1 spa rood, zonder dat je er om hoeft te vragen 😉

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen