Kom in de beste shape van je leven met deze 5 gezonde gewoontes
25 juli 2021 
4 min. leestijd

Kom in de beste shape van je leven met deze 5 gezonde gewoontes

Je hebt tientallen verschillende diëten en ze zeggen allemaal wat anders… Wie heeft gelijk en wie niet? Wat is nu het beste dieet voor jou?

Het punt is, is dat er geen perfect dieet bestaat. Het perfecte dieet is het dieet wat jij kunt volhouden. Dat is vaak een combinatie van dingen die je makkelijk kunt toepassen op dagelijkse basis, ofwel je gewoontes. Op het moment dat je de focus verschuift naar alledaagse handelingen, is hét moment dat je goud te pakken hebt!

Hieronder staan 5 gezonde gewoontes die je helpen om in de beste shape ooit te komen! 

 

#1 Combineer gezond eten met krachttraining en dagelijks actief blijven

De gouden formule is de combinatie van letten op je voeding en dagelijks actief te blijven om vet verbranden, om vervolgens met krachttraining de shape en rondingen meer naar voren te brengen. Doe dit consistent en je zult een ongekende shape hebben!

2-3 keer per week doen aan krachttraining geeft je een solide basis om te werken aan je gezondheid. Daarnaast kan je ook kijken naar mogelijkheden om meer beweging te introduceren bij alledaagse handelingen. Zo kun je bijvoorbeeld met de fiets naar werk of boodschappen doen, de trap nemen in plaats van de lift, of kiezen voor een lunchwandeling. De meeste cliënten adviseer ik namelijk ook om dagelijks 10.000 stappen te behalen.

Let op! Wees niet meteen al te ambitieus en focus je op één ding tegelijk. Je hebt er pas iets aan, op het moment dat je het dagelijks kan uitvoeren. Iedere dag naar de sportschool gaan klinkt supergezond, maar is het realistisch met je werk/afspraken/sociaal leven om dat een jaar lang consistent uit te voeren?

 

#2 Bijhouden wat je eet.

Bewustwording is key! Hoe bewust ben je nu eigenlijk van alles wat je op een dag naar binnen werkt? We zijn vaak geneigd om te onderschatten met wat wij allemaal op een dag eten aan slechte voedingskeuzes. Het is vaak een momentopname en daarna vergeten we het weer.

Door je voeding bij te houden, krijg je meer controle over je progressie. Je kan eerder zien waar de valkuilen liggen en waar je de volgende dag op moet letten. Het is ook een ideaal middel om terug te halen wat nu de oorzaak is waarom je een slechte voedingskeuze hebt gemaakt, wat vaak komt door een lange periode niet of onvoldoende te eten.

Ga iedere avond 5 minuten zitten en neem de tijd om zo specifiek mogelijk op te schrijven wat je hebt gegeten. Het tracken van je eten gaat echt een gamechanger voor je zijn!

Bewustwording van je slechte gewoontes, is de eerste stap om ze te vervangen. Een voedingsdagboek bijhouden is een daarvoor een geweldige tool!

 

#3 Eet eiwitten en groenten bij iedere maaltijd.

Je hebt veel meer eiwitten nodig dan dat je op dit moment aan het eten bent. De meeste mensen denken dat ze zichzelf moeten verhongeren om vet te verbranden, maar dat is niet het geval. Eiwitten zijn voor het lichaam moeilijker te verteren dan vet en koolhydraten, dus vragen meer energie (lees calorieën) om ze te verteren en je zit langer verzadigd.

Daarnaast, het eten van meer eiwitten helpt je om meer spiermassa te verkrijgen en te behouden, wat betekent dat je stofwisseling omhoog gaat en capaciteit van je lichaam om vet te verbranden.

Dat is precies wat je wilt!

 

#4 Zorg voor meer kwaliteit van je slaap.

Slecht slapen is waarschijnlijk de meest moeilijke gewoonte om te veranderen, maar het heeft de meeste invloed op je gewichtsverlies. Hoe meer je slaapt, des te beter produceer je hormonen die je helpen vet te verliezen.

Niet genoeg slapen heeft invloed op je glucosegevoeligheid, verhoogd je cortisol, verpest je stofwisseling en gooit al je hormonen door de war. Ongeacht dat je gezond eet en het feit dat je hard aan het trainen bent, je werkt jezelf tegen op het moment als je te weinig slaapt.

Met kwaliteit slaap hebben we het over, 7-9 uur aan ongestoorde slaap in een donkere, koele ruimte ZONDER afleidingen. Gooi je mobiel de kamer uit, doe de gordijnen dicht. Slaap lekker en zie hoe je meer resultaten gaat boeken.

 

#5 Plan je week en je maaltijden van tevoren in. 

Ieder weekend, sta even een moment stil om na te denken over de komende week. Welke afspraken heb je staan en wanneer? Welke dagen ga je trainen? Op het moment dat je een weekoverzicht hebt gemaakt, maak een lijstje van wat je gaat eten, haal de spullen direct in huis en maak wat maaltijden van tevoren klaar. Prepare or prepare to fail!

 

Conclusie.

Wanneer we nieuwe gewoontes willen creëren, begin met één tegelijk. Hierdoor heeft het tijd om te zakken in je onbewuste waardoor het een automatisme gaat worden. Het mooie van deze gewoontes is dat je niet alleen enorm veel resultaten begint te boeken, het is ook een lancering voor talloze andere gezonde gewoontes wanneer je het eenmaal doorhebt.

Succes! You can do it!

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen