Hoe ziet een gezond voedingsschema er eigenlijk uit?
11 juli 2021 
3 min. leestijd

Hoe ziet een gezond voedingsschema er eigenlijk uit?

Het ene na het andere dieet zie je tegenwoordig op het internet voorbij komen. Door alle verschillende diëten die tegenwoordig beschikbaar zijn is het heel makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien.

Welk dieet moet ik nu volgen? Wat moet je nu precies eten? Welk dieet is goed? Waar moet je opletten? Wat als ik iets niet lust?

Om de beste (snelle & gezonde) resultaten te behalen kom je eigenlijk te allen tijde uit op een persoonlijk programma dat aansluit op jouw lichaam en leefstijl.

In deze blog is dat even minder interessant. Wat we in ieder geval weten is dat we gezond moeten gaan eten. Een gezond en gebalanceerd voedingsschema vormt daarom ook de basis van jouw transformatieproces.

Het doel van een gezond voedingsschema is om ervoor te zorgen dat jij op langere termijn jouw doelstellingen behaald terwijl je komt aan alle voedingsstoffen die je nodig hebt. 

Waaruit bestaat een gezond voedingsschema? Ontdek het hieronder!

1. Een gezond voedingsschema komt overeen met je doel. Is je doel om af te vallen? Dan is het de bedoeling dat je minder calorieën eet dan dat je verbruikt. Anders wordt het wel moeilijk om af te vallen.

2. Het klopt qua hoeveelheid macronutriënten. Een gezond voedingsschema zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten binnenkrijgt die jouw lichaam nodig heeft om zoveel mogelijk spiermassa te behouden en optimaal vet te verbranden.

3. Je krijgt dagelijks voldoende vitaminen en mineralen binnen. Door voldoende variatie, dagelijks voldoende groenten en fruit krijg je de juiste hoeveelheid vitaminen binnen om gezond te blijven.

4. Het houdt rekening met je persoonlijke smaak, voorkeur en eventuele allergieën. Lust je iets niet? Dan hoef je het niet verplicht te eten. Als je iets met tegenzin gaat eten, is de kans heel groot dat je ook heel snel ermee stopt. Hetzelfde met een intolerantie of allergie, dan moet je het natuurlijk niet gaan eten.

5. Er is geen onnodig verbod op voeding. Van suiker of vetten wordt je niet dik. Van TEVEEL suiker of vet wel. Er zijn geen goede of slechte producten. Er zijn wel producten die meer voedingswaarde hebben dan de andere, en dus een gezondere optie zijn.

6. Het is makkelijk om vol te houden. Een schema waarbij je 3 keer op een dag een warme maaltijd moet eten, is voor bijna niemand realistisch. Iedereen is steeds drukker. Laat staan dat we ook uren in de keuken moeten gaan staan. Belangrijk is dat jouw schema realistisch moet zijn om op de lange termijn vol te houden.

7. Het moet betaalbaar zijn. Als jouw budget voor voeding 200 euro is per maand, en je schema in totaal 400 euro is, dan werkt dit natuurlijk niet. 

8. Het houdt rekening met etentjes en sociale gelegenheden. Het is belangrijk dat je schema hiermee rekening houdt, zodat je wel gewoon naar etentjes kan gaan zonder dat dit ten koste gaat van je progressie. 

 

 

Conclusie

Een gezond voedingsschema komt uiteindelijk erop neer dat het goed vol te houden is op de lange termijn. Het is leuk als je het voor één dag kan doen, maar dan boek je ook geen resultaat. 

Extra tip: Ga niet stressen om die ene kleine misstap.

Je lichaam verandert niet per dag, maar op weekbasis zul je langzamerhand wel verschillen gaan opmerken. Die ene reep chocolade is niet een ramp, als je maar de rest van de week nog steeds in een energietekort bent geweest. 

Een gezond voedingsschema zorgt ervoor dat jij op dagelijkse basis de voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt op de lange termijn.

Daarnaast door niet te stressen over die kleine misstap en je te blijven focussen om je voedingsschema zo gezond mogelijk te houden, zul je uiteindelijk je doel bereiken. 

Pas de bovenstaande tips toe om jouw voedingsschema een stuk gezonder en haalbaarder te maken!

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen