De #1 Tip Om Snel Af Te Vallen
27 november 2022 
3 min. leestijd

De #1 Tip Om Snel Af Te Vallen

Snel afvallen, wie wil dat nou niet? Maar waarom lukt het bij de meesten niet?
Ooit was ik een fitnessinstructeur voordat ik in 2014 mijn hart volgde en voor mezelf begon. 

Het is één van mijn eerste dagen in de sportschool. Ben nerveus. Ik sta in de zaal. Het is lekker druk. Sta ik dan als broekie tussen die jungle van apparaten. 

En ik zie in mijn ooghoeken dat er iemand voorzichtig op mij afloopt. 

Ik draai me om en hoor: Heb jij als trainer een goede tip, hoe kan ik snel afvallen? 

Niet wetende wat ik nu wel weet, is dat heel veel mensen met deze vraag zitten, En het antwoord hierop zou je verbazen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen willen afvallen. Soms is het omdat ze willen gezonder worden, soms is het omdat ze zich beter willen voelen. Maar voor veel mensen is het belangrijkste dat ze snel afvallen.

Er zijn verschillende manieren om snel af te vallen. Een dieet volgen is een van de meest populaire manieren, maar vaak is het lastig om een dieet vol te houden. Een andere manier is om meer te bewegen, maar dit kan ook lastig zijn.

Één van de beste tips die er is om snel af te vallen, is om inzicht te krijgen in wat ik noem de basis van voeding.


De basis van voeding


De basis van voeding die iedereen moet weten is dat voeding neerkomt op energiebalans en tracken is de weg naar resultaat.


Energiebalans is de balans tussen de calorieën die je binnenkrijgt vs. de calorieën die je verbruikt. Je kunt dit visualiseren door een weegschaal in gedachten te nemen. 

Je hebt drie fasen:

  • Onderhoud, ofwel een balans. Dit betekent dat je energie-inname gelijk is aan je energieverbruik. Je blijft op gewicht.
  • Positief energiebalans, ofwel een calorieoverschot. Dit betekent dat je energie-inname hoger is dan je verbruik. We komen aan.
  • Negatief energiebalans, ofwel een calorietekort. Dit betekent dus dat je energie-inname lager is dan je verbruikt. Je valt af. 

Wanneer je energie inname structureel hoger is dan je verbruik, dan kom je aan. Wanneer je energie inname structureel lager is dan je verbruik, dan val je af. Ongeacht welke producten je inneemt. 

Deze wetmatigheden gelden voor ieder gezond mens en noemen we de eerste wet van de thermodynamica. Daarom is de energiebalans leidend. 

Wanneer er gesproken wordt over energie in het menselijk lichaam, dan praten we over calorieën. Een calorie staat voor een eenheid energie en is een meeteenheid, zoals grammen of centimeters.

 

Energiebehoefte en snel afvallen

Heb je overgewicht of obesitas? Dan betekent het simpelweg dat je chronisch teveel hebt gegeten dan dat je hebt verbruikt. Stapel dat op en je hebt de kilo’s die je moet verliezen. Jouw doel is dan om meer te verbranden dan dat je binnen krijgt. 

Wil je snel afvallen? Dan is het noodzakelijk dat je in ieder geval 500 kcal onder jouw energiebehoefte binnenkrijgt.

 

Calorieën bijhouden

Als jouw doel is om te sparen, dan is het handig dat je weet hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel eruit gaat. Op basis daarvan weet je je budget en zal sparen voor je doel een heel stuk makkelijker gaan ;-)

Hetzelfde geldt met je voeding! Het is niet obsessief. Het is net als budgetering, een vorm van verantwoordelijkheid. 

Het gaat om verantwoordelijk omgaan met je lichaam en je gezondheid. Bewust weten wat je op dit moment aan het bent is stap 1. En stap 2 is ervoor zorgen dat dit op één lijn ligt met je doel.


Meten is weten

Tracken, je voeding bijhouden is daarom essentieel! Je moet weten hoeveel je eet, je moet weten hoeveel calorieën je nodig hebt. Want anders blijf je eeuwig bezig en kom je steeds maar niet dichter bij je doel!

Mijn advies is om het minimaal 1 maand bij te houden om een overzicht te krijgen van hoeveel kcal je binnenkrijgt en hoe verschillende producten zijn opgebouwd. Dit vormt de basis van jouw plan!


Conclusie

Het heeft nooit gelegen aan jou. Wel aan je aanpak ;-)

Maar met de juiste kennis en motivatie is het zeker mogelijk. Als je snel wilt afvallen, is het belangrijk dat je weet hoe jouw energiebalans in elkaar zit en weet hoe je dit kunt aanpassen.In shape komen simpel gemaakt


Jouw beste shape in 100 dagen! Stel samen met mij jouw persoonlijk 3 stappenplan op om in jouw beste shape te komen en te blijven. Fitter, strakker en lekker in je vel.

90% van de mensen behalen nooit hun doel, en dat hoeft niet.

Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. 

Ik heb een 3 stappenplan ontwikkelt waardoor toegewijde mensen in 100 dagen in hun beste shape komen en ook al hun resultaten weten te behouden.

Volg mijn online workshop en krijg alle tools voor mentale en fysieke transformatie. 

Begin vandaag nog met jouw persoonlijk plan!

Ga naar: https://revolutiongym.nl/workshop

Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is.Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven.Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken...Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen