De #1 Tip Om Snel Af Te Vallen
27 november 2022 
11 min. leestijd

De #1 Tip Om Snel Af Te Vallen

Snel afvallen, wie wil dat nou niet? Maar waarom lukt het bij de meesten niet?
Ooit was ik een fitnessinstructeur voordat ik in 2014 mijn hart volgde en voor mezelf begon. 

Het is één van mijn eerste dagen in de sportschool. Ben nerveus. Ik sta in de zaal. Het is lekker druk. Sta ik dan als broekie tussen die jungle van apparaten. 

En ik zie in mijn ooghoeken dat er iemand voorzichtig op mij afloopt. 

Ik draai me om en hoor: Heb jij als trainer een goede tip, hoe kan ik snel afvallen? 

Niet wetende wat ik nu wel weet, is dat heel veel mensen met deze vraag zitten, En het antwoord hierop zou je verbazen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen willen afvallen. Soms is het omdat ze willen gezonder worden, soms is het omdat ze zich beter willen voelen. Maar voor veel mensen is het belangrijkste dat ze snel afvallen.

Er zijn verschillende manieren om snel af te vallen. Een dieet volgen is een van de meest populaire manieren, maar vaak is het lastig om een dieet vol te houden. Een andere manier is om meer te bewegen, maar dit kan ook lastig zijn.

Één van de beste tips die er is om snel af te vallen, is om inzicht te krijgen in wat ik noem de basis van voeding.


De basis van voeding


De basis van voeding die iedereen moet weten is dat voeding neerkomt op energiebalans en tracken is de weg naar resultaat. 


Energiebalans is de balans tussen de calorieën die je binnenkrijgt vs. de calorieën die je verbruikt. Je kunt dit visualiseren door een weegschaal in gedachten te nemen. 

Je hebt drie fasen:

  • Onderhoud, ofwel een balans. Dit betekent dat je energie-inname gelijk is aan je energieverbruik. Je blijft op gewicht.
  • Positief energiebalans, ofwel een calorieoverschot. Dit betekent dat je energie-inname hoger is dan je verbruik. We komen aan.
  • Negatief energiebalans, ofwel een calorietekort. Dit betekent dus dat je energie-inname lager is dan je verbruikt. Je valt af. 

Wanneer je energie inname structureel hoger is dan je verbruik, dan kom je aan. Wanneer je energie inname structureel lager is dan je verbruik, dan val je af. Ongeacht welke producten je inneemt. 

Deze wetmatigheden gelden voor ieder gezond mens en noemen we de eerste wet van de thermodynamica. Daarom is de energiebalans leidend. 

Wanneer er gesproken wordt over energie in het menselijk lichaam, dan praten we over calorieën. Een calorie staat voor een eenheid energie en is een meeteenheid, zoals grammen of centimeters.

 

Energiebehoefte en snel afvallen

Heb je overgewicht of obesitas? Dan betekent het simpelweg dat je chronisch teveel hebt gegeten dan dat je hebt verbruikt. Stapel dat op en je hebt de kilo’s die je moet verliezen. Jouw doel is dan om meer te verbranden dan dat je binnen krijgt. 

Wil je snel afvallen? Dan is het noodzakelijk dat je in ieder geval 500 kcal onder jouw energiebehoefte binnenkrijgt.

 

Calorieën bijhouden

Als jouw doel is om te sparen, dan is het handig dat je weet hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel eruit gaat. Op basis daarvan weet je je budget en zal sparen voor je doel een heel stuk makkelijker gaan ;-)

Hetzelfde geldt met je voeding! Het is niet obsessief. Het is net als budgetering, een vorm van verantwoordelijkheid. 

Het gaat om verantwoordelijk omgaan met je lichaam en je gezondheid. Bewust weten wat je op dit moment aan het bent is stap 1. En stap 2 is ervoor zorgen dat dit op één lijn ligt met je doel.


Meten is weten

Tracken, je voeding bijhouden is daarom essentieel! Je moet weten hoeveel je eet, je moet weten hoeveel calorieën je nodig hebt. Want anders blijf je eeuwig bezig en kom je steeds maar niet dichter bij je doel!

Mijn advies is om het minimaal 1 maand bij te houden om een overzicht te krijgen van hoeveel kcal je binnenkrijgt en hoe verschillende producten zijn opgebouwd. Dit vormt de basis van jouw plan!


Conclusie

Het heeft nooit gelegen aan jou. Wel aan je aanpak ;-)

Maar met de juiste kennis en motivatie is het zeker mogelijk. Als je snel wilt afvallen, is het belangrijk dat je weet hoe jouw energiebalans in elkaar zit en weet hoe je dit kunt aanpassen


Het is NU tijd voor actie!

Ik snap dat het allemaal overweldigend kan zijn. Het hoeft ook allemaal niet perfect, maar het moet wel beter!

Wil jij ook meer resultaat? Meer energie? Meer zelfvertrouwen? En dit allemaal in maar 3 maanden?

Speciaal voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen, niet weten of ze het goed uitvoeren of thuis aan de slag willen gaan, heb ik een 3 maanden Fat to Fit Challenge ontwikkeld voor maar €1,- !

Stop met uitstellen en start direct! Want jouw gezondheid is op z’n minst wel een euro waard toch? 

Ga naar: https://revolutiongym.nl/challenge/


Ga voor die gezonde levensstijl!

En voor de mensen die graag een persoonlijk plan willen om naar het volgend niveau te gaan en echt oude patronen compleet willen doorbreken, is er ook de Workshop Mind Management. 

Want we weten allemaal stiekem wel wat we moeten doen en waar het beter kan, maar op een of andere manier lukt het ons steeds maar niet. 

Ik ga jou daarbij helpen met de online workshop puur gericht op je mindset en voeding. Alles wat jij nodig hebt om eindelijk gezond te gaan leven. 

Met simpelweg sporten kom je er namelijk niet. Het hebben van een concreet persoonlijk plan is de beste manier om in shape te komen en te blijven en ik ga je als coach alle tools meegeven om eindelijk die knop om te zetten.

Voor meer informatie: https://revolutiongym.nl/workshop/

Over de schrijver
Ik ben Verano Faerber, Bachelor of Health, diëtist en NSCA gecertificeerd personal trainer. Tijdens mijn studie 10 jaar geleden heb ik Revolution Gym opgericht vanwege mijn eigen ervaring en overtuiging dat de gewone sportschool niet werkt. Mensen leren en onderwijzen hoe zij hun eigen gezondheid, vitaliteit en leven naar het volgend niveau kunnen brengen door middel van het bekrachtigen van hun mind. Change your thoughts, change your body, change your life. Dat is mijn zielsmissie en levenspad. Via je mind je lichaam compleet veranderen, waardoor jij als persoon naar een compleet nieuw niveau gaat en meer uit je leven gaat halen. Want één ding wat ik heb geleerd in deze reis van al 11 jaar..is dat alles wat je nodig hebt allemaal al in je zit. Heb jij het gevoel alsof er meer in zit? Ben jij niet tevreden hoe het nu gaat? Laat mij jou helpen, en kom naar de Workshop. I got you ;-)
Reactie plaatsen