Cardio of krachttraining om af te vallen?
27 juli 2021 
2 min. leestijd

Cardio of krachttraining om af te vallen?

Cardio en krachttraining worden veel gebruikt om af te vallen. Het zijn de eerste dingen die opkomen als we denken aan afvallen. Maar welke van de twee kunnen we beter doen? Of hebben allebei een plek als het gaat om afvallen? Wat moet je nu precies doen!?

Ik snap het! Tegenwoordig zegt iedereen wat anders en het is alleen maar logisch als je door de bomen niet meer het bos kan zien. Als het gaat om afvallen, moet er één ding duidelijk worden gemaakt.

Als je geïnteresseerd bent in het krijgen van een bikini body..een lichaam dat fit, slank en krachtig is, is het belangrijkste wat je moet doen: consistent blijven en je progressie bijhouden!

 

De basis van afvallen

Om af te vallen is het belangrijk dat je in een calorietekort zit (klik hier voor meer info). Een calorietekort wilt in het kort zeggen dat je minder energie binnenkrijgt dan dat je verbruikt.

Om 1 kg af te vallen, moet je in een calorietekort zitten van 7000 kcal (!)

Als we kijken naar een gemiddelde krachttraining sessie verbranden we ongeveer 200-300 kcal per sessie. Dus als het gaat om afvallen, is het dan handig om krachttraining te doen?

De strategie om af te vallen komt met name neer op 2 onderdelen:

  • Voeding
  • Stappen (cardio)

 

Hoezo wel cardio en geen krachttraining?

We weten dat we dus 7000kcal in een tekort moeten zitten om 1kg af te vallen. Dit betekent dus dat we per dag in een tekort van 1000 kcal moeten zitten. Met krachttraining redden we dat niet.

Dus een correcte strategie is om:

  1. Dagelijks 500 kcal in een energietekort te zitten per dag.
  2. Dagelijks 10.000 stappen op een dag zetten (dit vertaald zich grofweg in 500kcal per dag).

Als we deze twee handelingen consistent doen, kunnen we theoretisch gezien 1 kg per dag afvallen.

 

De waarde van krachttraining

Krachttraining wordt tijdens eeen transformatieproces niet ingezet om specifiek gewicht te verliezen. Maar als we ronde vormen willen krijgen. Het lichaam verder willen shapen willen we doen aan krachttraining.

Afvallen is één ding. Maar vet verliezen, ervoor zorgen dat het lichaam gevormd wordt, is wat belangrijk is. Door alleen te focussen op je voeding en dagelijks actief zijn, doen we niks aan het shapen van het lichaam. Krachttraining is de nummer één manier om meer spieren op te bouwen. 

 

Conclusie

Jouw gameplan en winnend strategie om niet alleen af te vallen, maar ook je shape te verbeteren is het volgende:

  1. Dagelijks 500 kcal in een energietekort te zitten per dag.
  2. Dagelijks 10.000 stappen op een dag zetten (dit vertaald zich grofweg in 500kcal per dag).
  3. Wekelijks 2-3x per week doen aan krachttraining

Een combinatie van cardio-en krachttraining geeft een veelheid van voordelen voor de gezondheid en zal niet alleen leiden tot verlies van vet, maar een betere shape en versterken van je lichaam, maar het hangt allemaal af van wat je doel werkelijk is. 

Ongeacht je doelen, één ding is zeker:

Als je niet weet hoeveel calorieën je dagelijks eet, hoeveel stappen je per dag zet of jezelf uitdaagt met trainen, zal je nooit je doelen halen. 

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen