Afvallen? Een simpele tip om snel in shape te komen met de juiste voeding
28 juli 2021 
2 min. leestijd

Afvallen? Een simpele tip om snel in shape te komen met de juiste voeding

Wil jij afvallen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Er zijn zoveel verschillende diëten, schema’s en iedereen zegt wat anders. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer!

Maak gebruik van deze tip om je schema simpel te maken waardoor je sneller in shape komt en eindelijk resultaten boekt.


Als we kijken naar mensen die succesvol in shape zijn gekomen hebben al deze mensen een concreet plan. Ze weten wat ze moeten eten en waar ze uit kunnen kiezen. En waarom werkt zo’n plan dan wel? Het is simpel, makkelijk om bij te houden en het werkt.

Om in shape te komen MOET je letten op je voeding. Als je meer calorieën eet dan dat je verbruikt, zal je nooit afvallen. De basis is dat je minder calorieën moet eten dan dat je verbruikt, waardoor je lichaam vet gaat gebruiken om het tekort te compenseren. Dit principe noemen we ook een negatief energiebalans. Je eerste prioriteit is dus ook het berekenen van hoeveel calorieën je moet eten om af te vallen. 

Zodra we weten hoeveel kcal je nodig hebt, gaan we je voedingskeuzes beperken terwijl we wel rekening houden met genoeg vitaminen en mineralen. Een van de beste dingen die je kan doen is om voedingsproducten te kiezen die hoog zijn in één macronutrient. Bijvoorbeeld kipfilet, is hoog in eiwit met heel weinig vet en geen koolhydraten. Rijst en aardappelen zijn bijvoorbeeld hoog in koolhydraten, weinig in eiwit en geen vet. Olijfolie is hoog in vet, etc.

Eiwitten
– Kies 4 eiwit-dominante producten. Ik adviseer kipfilet, tonijn, eieren en eiwitpoeder. Hou rekening mee dat eieren door het eigeel ook vetten bevatten.

Koolhydraten
– Kies 4 koolhydraat dominante producten. Denk aan aardappelen (normaal of zoet), rijst (zilvervlies, basmati of wit), fruit, havermout of brood (wit of bruin). Hou rekening mee dat havermout en brood ook wat meer eiwitten hebben.

Hoe zit het met groenten? Groenten kan je onbeperkt eten. Je hebt ze nodig voor de vezels, vitaminen en mineralen. Ik tel ze vaak nooit mee omdat ze heel laag zijn in calorieën.

Vetten
– Kies 2 bronnen. Denk aan olijfolie en kokosolie. Andere opties zijn zalm, avocado en noten. Dit zijn allemaal gezonde opties, hou alleen rekening mee dat zalm en noten ook hoger zitten in de eiwitten. Bij avocado’s heb je te maken met wat meer koolhydraten.

Wat ik nu wil dat je doet is dat je kijkt naar jouw eigen schema. Pas de volgende stappen toe:

  1. Bereken hoeveel calorieën je nodig hebt o.b.v. je doel;
  2. Maak 80% van je voeding simpel en gezond. Kies producten die dominant zijn in één macronutrient en maak maaltijden die je lekker vindt;
  3. Hou 20% vrij voor eigen invulling. Let op: blijf rekening houden met je caloriedoel, anders val je nog steeds niet af! 

Door gebruik te maken van ‘macro-dominante’ producten maak je het jezelf heel makkelijk om je voeding bij te houden en je dagelijks caloriedoel te behalen. Het is simpel en het werkt om snel in shape te komen! Try it out!

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen