7 gewoontes die fitte mensen zich eigen hebben gemaakt
12 juli 2021 
3 min. leestijd

7 gewoontes die fitte mensen zich eigen hebben gemaakt

Je hebt waarschijnlijk al wel gehoord dat fit zijn allemaal te maken heeft met je levensstijl en een snelle crashdieet is niet de juiste oplossing. Dus vandaag geef ik je een kijk op een aantal gezonde gewoontes die fitte mensen zich eigen hebben gemaakt.

Neem ze door…en kijk of je zelf een paar kunt gaan toepassen.

De  7 gewoontes van fitte mensen

 

Gewoonte #1. Ze zien iedere dag als een stap.

Is het je vandaag gelukt om een stapje dichterbij te komen bij je doelen? Zo ja, top! Ging het vandaag niet zo lekker met gezond eten of trainen, so be it, laat zitten en move on. Morgen is weer een nieuwe dag om gezondere en slimmere keuzes te maken.

Wat helpt is om jezelf iedere ochtend aan je doel te herinneren. Dus wanneer je opstaat, herinner jezelf weer aan je doelen zonder jezelf naar beneden te halen zoals in het verleden. Je kan namelijk niet het verleden veranderen. Je hebt alleen controle over wat je nu doet.

 

Gewoonte #2. Ze kennen hun lichaam.

Wanneer je klaar bent met trainen, moet je je goed voelen. Moe, maar voldaan. En als dat niet het geval is, heeft het waarschijnlijk te maken met je voeding of je routine. Fitte mensen weten precies wat werkt en wat niet werkt en hoe hun lichaam daarop reageert. Ze leren van het verleden, passen hun gewoonten aan en kunnen daardoor meer uit de training halen de volgende keer. Ontdek wat voor jou werkt en pas dit iedere keer toe.

 

Gewoonte #3. Ze vinden manieren om door te gaan.

Het leven gaat door, of het nu te maken heeft met je eigen werk of dat van je partner of oppas voor je kinderen. Het is niet altijd makkelijk om consistent te sporten en gezond te eten, maar fitte mensen vinden manieren om toch op te komen dagen en doen hun best om te roeien met de riemen die ze hebben. Ze herinneren zich constant aan waarom ze toch moeten trainen en doen er alles aan om hun doelen te behalen.

 

Gewoonte #4. Ze eten gezond en slapen goed.

Onderzoeken blijven aantonen dat onbewerkte producten een positieve impact hebben op het lichaam. Gezond eten geeft je energie, kracht en je hebt daardoor meer controle over je eetlust. Daarnaast is goed slapen ook van enorm belang om je systemen rust te geven. Voeg deze twee samen en je bent goed op weg naar jouw ideale gezondheid.

 

Gewoonte #5. Ze houden hun voortgang bij.

Het bijhouden van je progressie dient zowel als beloning of als een uitdaging. Je zult merken dat hoe gezonder je gaat eten, hoe beter je resultaten zijn en hoe meer energie je hebt tijdens de trainingen. Het is enorm motiverend om je progressie te volgen en de vergelijking te maken van een paar maanden terug (een wereld van verschil namelijk!).

 

Gewoonte #6. Ze weten wat ze doen.

Op het moment dat je je meer verdiept in trainen en voeding,  zul je merken dat je steeds meer je hersenkracht gaat gebruiken. In plaats van om naar de sportschool te gaan en gewoon maar iets doen, worden trips naar de sportschool gedaan met een specifiek doel en vormen een onderdeel van een plan. Dit zorgt voor progressie, voorkomt dat je blessures krijgt en je haalt het meeste uit je training. Daarnaast ga je ook bewuster om met wat je eet. Je zult merken dat je steeds bewuster wordt van wat je allemaal in je mond stopt en het wordt steeds makkelijker om verleidingen te weerstaan.

 

Gewoonte #7. Ze leunen op hun trainer.

Tot slot is een cruciaal verschil met mensen die fit en gezond leven, dat ze een coach hebben of iemand aan wie ze voortdurend vragen kunnen stellen als ze tegen een obstakel aanlopen.  Van belang is dat je iemand zoekt die je voortdurend wilt helpen en voldoende weet over gezondheid en fitness om je te helpen op jouw weg richting jouw doelen.

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behaalt nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Ik heb een 3 stappenplan ontwikkeld waardoor toegewijde mensen simpel in 8 weken in hun beste shape komen zonder frustraties en ook al hun resultaten weten te behouden. Leer alles wat je nodig hebt om in shape te komen en te blijven. Hiervoor volg ik altijd dezelfde formule, aangepast op de individu. Want iedereen is anders. En die combinatie heeft zich keer op keer bewezen. Op een simpele, leuke en effectieve manier. En dat is niet zo lastig of vereist veel discipline als je misschien zou denken... Deze formule heb ik nu omgezet voor je waarmee je eindelijk resultaten gaat boeken. Leer hoe jij al je resultaten en die gezonde levensstijl eindelijk kan weten te behouden!
Reactie plaatsen