Hoeveel keer ben je naar de keuken gelopen, ben je gaan kijken in de kasten en heb je toch iets lekkers hebt gepakt omdat je ‘morgen pas begint met diëten’.
Hieronder staat tips die ervoor zorgen dat je wel je dieet vast kunt houden en niet meer opnieuw hoeft te beginnen.
1. Kies een plan dat past bij je levensstijl.
Over het algemeen staat het woordje ‘diëten’ in een negatief daglicht. Als je ‘op dieet’ bent, wilt het zeggen dat je er binnenkort mee stopt. Dat is een verkeerde instelling. Het doel is niet diëten, maar het is je levensstijl aanpassen. Het gaat om het ontwikkelen van een gezonde levensstijl dat bij je past en die jij uiteindelijk kunt volhouden.
Tegenwoordig hoor je vaak, doe wat werkt voor jou. En daar ben ik het ook eens mee! Sommige mensen vinden het fijn om kleine maaltijden verspreid over de dag te eten. Anderen hebben liever 3 grote maaltijden, en anderen krijgen in de ochtend niks door hun keel. Dit is helemaal niet erg, maar het is belangrijk dat je een ritme ontwikkelt die je consistent kan uitvoeren. Daarnaast gaat het ook om de voorbereiding van de maaltijden. Als je een schema hebt dat veel voorbereiding vereist is het lastig om dit vast te houden.
Dus in plaats om te kiezen voor een populair dieet, begin met het maken van kleine aanpassingen binnen je levensstijl. Bijvoorbeeld:
– Als je moeite hebt om te eten met regelmaat, probeer je voeding bij te houden;
– Als je koken maar niks vindt, zoek naar makkelijke recepten;
– Als je motivatie nodig hebt, zoek een workout partner of heb een coach. Je bent van harte welkom hier bij de Bootcamp!
2. Hanteer realistische doelen.
Je hebt besloten om je levensstijl te veranderen, en je bent er klaar voor om komende week goed van start te gaan. Maar realiseer je dat het zal nooit perfect zal lopen. Je zult fouten maken en meemaken dat het niet makkelijk is om je levensstijl aan te passen. In plaats van op te geven om maandag dan weer opnieuw te beginnen, realiseer je dat het tijd en moeite kost om je doel te bereiken. Leer van je fouten en maak aanpassingen zodat je de volgende keer niet dezelfde fout maakt.
3. Eet alleen als je honger hebt.
Hoe vaak eten we wel niet iets uit verveling? Dat we uit gewoonte naar de koelkast lopen en kijken of er iets te eten is. Hebben we dan echt honger? Of hebben we op dat moment teveel stress is het een automatische reactie of zijn we gewoonweg verveeld? Sta even stil bij het moment of je echt honger hebt. Als het blijkt dat je niet echt honger hebt, probeer iets anders te doen om jezelf af te leiden.
4. Eet voldoende en kies producten die je verzadigen.
Een van de meest gemaakte fouten die ik zie als mensen beginnen met afvallen is dat ze producten kiezen die niet verzadigen en de hele dag lopen met een hongergevoel. Als we de hele dag lopen met een hongergevoel zijn we sneller geneigd om verkeerde keuzes te maken. Een makkelijke manier om je maaltijden verzadigend te maken is door gebruik te maken van eiwit- en vezelrijke producten, zoals groenten, fruit en vlees/vis of kip.
5. Hou je progressie bij op verschillende manieren.
Diëten en afvallen gaat op en neer. De ene week maak je enorm veel progressie en de andere week voelt het aan alsof je een stapje terug hebt gezet. Probeer daarom naast het gewicht ook andere parameters bij te houden, zoals:
– vetpercentage
– spiermassa
– buik- en middelomtrek
– energieniveau
– slaapkwaliteit
– fitheid
– Of een nieuw aantal push ups dat je kan doen, etc.
Ik hoop dat deze tips je helpen om op weg te komen. Wil je meer hulp bij het afvallen, neem gerust contact op door jouw intakegesprek aan te vragen.
Go for it!
Wat kun je nu doen?
Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge
Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen?
Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.
Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!
- Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten.
- Voor in de sportschool of thuis.
- Inclusief conditie en buikspieren!
Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest!
Klik hier voor toegang tot de Challenge
Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?