5 fouten die je weerhouden van afvallen
07 juli 2021 
5 min. leestijd

5 fouten die je weerhouden van afvallen

Je let a 2 weken goed op je voeding. Daarnaast zit je in een lekker ritme qua trainen. Alles gaat goed, maar er is één groot probleem: je ziet maar geen resultaat!?

Hoe komt dit? Je let op je voeding en je traint. Dat is toch voldoende?

Een transformatieproces bestaat uit veel onderdelen waarvan inderdaad voeding en training belangrijk zijn, maar er ook veel dingen die we allemaal doen op dagelijkse basis die onze harde werk in de sportschool en keuken ruïneert:

1. Je voeding niet bijhouden

Dit is het meest belangrijke. Je wilt namelijk weten hoeveel calorieën je überhaupt eet op een dag. We kunnen misschien wel gezond eten, en de hele dag gezonde keuzes maken..maar als je teveel calorieën eet op een dag zal je nooit afvallen.

2. Niet genoeg slaap

Invloed van te weinig slapen gaat verder dan alleen de mentale gezondheid en de wetenschap ondersteunt dit. Chronisch slaaptekort staat veelal gelijk aan obesitas en gedrag dat leidt tot overeten.

3. Eten op onregelmatige tijden

Het is moeilijk om altijd exact op dezelfde tijden te eten, maar als je heel vaak onregelmatig eet, is de kans groot dat je teveel calorieën op een dag eet. Het is belangrijk om een plan voor jezelf te hebben zodat je weet wat je aan het doen bent en waarom.

4. Zitten voor lange periodes

We weten allemaal dat het belangrijk is om actief te blijven. Om af te vallen en in shape te komen is het belangrijk dat we voldoende stappen zetten op een dag. Lange periodes van zitten en inactiviteit zorgt ervoor dat we op een dag minder energie verbruiken waardoor dit het afslankproces alleen maar moeilijker maakt.

5. Niet hebben van een concreet plan

Laten we eerlijk zijn. Je moet gewoon weten wat je aan het doe bent. Het is hetzelfde als met sparen. Stel je wilt een leuk bedrag hebben aan het eind van het jaar op je spaarrekening, dan kan je niet hopen, willen en wensen dat er geld opeens op je bankrekening staat? Je kan niet verwachten dat je ‘probeert’ te sparen maar ondertussen niet weet wat er binnenkomt, niet weet hoeveel geld je uitgeeft en waaraan?

Waarom doen we hetzelfde wel met onze voeding? We proberen te diëten, we proberen gezond eten met goede moed, maar ondertussen houden we niks bij en hebben geen actieplan.

Afvallen bestaat uit meer dan alleen voeding en training. Voorkom deze 5 punten om daadwerkelijk écht af te komen van al dat buikvet en val eindelijk af!

 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?Over de schrijver
Ik ben Verano Faerber, Bachelor of Health, diëtist en NSCA gecertificeerd personal trainer. Tijdens mijn studie 10 jaar geleden heb ik Revolution Gym opgericht vanwege mijn eigen ervaring en overtuiging dat de gewone sportschool niet werkt. Mensen leren en onderwijzen hoe zij hun eigen gezondheid, vitaliteit en leven naar het volgend niveau kunnen brengen door middel van het bekrachtigen van hun mind. Change your thoughts, change your body, change your life. Dat is mijn zielsmissie en levenspad. Via je mind je lichaam compleet veranderen, waardoor jij als persoon naar een compleet nieuw niveau gaat en meer uit je leven gaat halen. Want één ding wat ik heb geleerd in deze reis van al 11 jaar..is dat alles wat je nodig hebt allemaal al in je zit. Heb jij het gevoel alsof er meer in zit? Ben jij niet tevreden hoe het nu gaat? Laat mij jou helpen, en kom naar de Workshop. I got you ;-)
Reactie plaatsen