5 afslank fabels ontrafeld
13 juli 2021 
6 min. leestijd

5 afslank fabels ontrafeld

Overal waar je kijkt is er een nieuw artikel over hoe je moet afvallen en het beste vet kan verbranden. Hoewel er een aantal kloppen, staan er helaas ook simpelweg dingen tussen die niet kloppen. Over welke afslankmythes heb ik het? Hieronder staan de 5 meest genoemde:

Mythe #1: Je moet bijna iedere dag trainen.

Trainen helpt je om af te vallen, dus iedere dag trainen helpt dan zeker…toch? Van totaal geen beweging naar 2-3 keer per week trainen is een hele goede stap. Dit zal zeker helpen met het afvallen. Maar op het moment dat je al 5 dagen hard aan het trainen bent, is het niet altijd verstandig om extra sessies erbij te doen. Dit heeft allemaal te maken met je herstel. De kans op blessures en vermindering van je prestaties zullen gaan toenemen. Waardoor je proces eigenlijk trager verloopt dan normaal.

Het is belangrijk om het totaal plaatje te blijven zien. Je hoeft niet iedere dag keihard te trainen, want naast trainen kan je het meeste bereiken met je voeding. Daarnaast je lichaam rust gunnen en een dagje ontspannen, zal je ook helpen om nog sneller resultaten te zien. Een dagje besteden aan stretchen, yoga en ontspanning zal je niet alleen helpen om blessures te voorkomen, maar je ook helpen om nog meer gas te kunnen geven tijdens de andere workouts.

 

Mythe #2: Hardlopen is het enige wat je nodig hebt.

Veel mensen denken dat een rondje hardlopen voldoende is om in shape te komen en gewicht te verliezen, maar als je geen vorm van krachttraining erbij doet, zal het behoud van je spiermassa minimaal zijn. Cardio is qua trainingsvormen een manier om mee af te vallen, maar niet de enige manier!

Als je niet houdt van hardlopen of andere vorm van cardio, hoef je het ook niet te doen om af te vallen! Je hebt het niet nodig. Wat je nodig hebt is een calorietekort aanhouden. Dit kan via hardlopen, maar ook met kickboksen, krachttraining, zwemmen, wandelen, letten op je voeding, etc.

Jouw beste manier om af te vallen is om iets te doen wat je consistent kan doen, ofwel dat wat je leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen in shape komt, maar dit ook behoudt!

 

Mythe #3: Je workout moet een ‘killer’ zijn. 

Heb je soms het gevoel dat je niet hard hebt getraind? Geen zorgen! Het belang is dat je stappen vooruit maakt. Het is een teken dat je lichaam sterker wordt en meer aankan. Hoewel de meeste mensen denken dat je niet hard hebt getraind, tenzij je de volgende dag niet meer kan lopen of je armen kan optillen, is niets minder waar.

Juist bij zulke ‘killer’ trainingen is de periode van herstel langer en is de kans op een blessure hoger. Een training met minder volume is af en toe juist wat het lichaam nodig heeft op de lange termijn. Van belang is dus om verschillende soorten trainingen af te wisselen met elkaar.

 

Mythe #4: Het is gezond dus je kan oneindig veel ervan eten.

Of je deze mythe nu gelooft of niet, het maakt niet uit hoe gezond het product is, als je er teveel van eet, val je niet af! Energiebalans is altijd leidend. Want je eet nog steeds meer calorieën dan dat je verbrandt . Dus met andere woorden: je valt niet af!  Blijf gevarieerd eten en hou in je achterhoofd dat zelfs ‘gezonde’ producten ervoor kunnen zorgen dat je aankomt in vet.

 

Mythe #5: Je mag na 20:00 niets meer eten.

Het tijdstip dat je iets eet leidt niet per se tot een gewichtstoename of -afname. Het gaat meer om de hoeveelheid die je totaal per dag eet. Dus het maakt niet uit welk tijdstip je iets eet, zolang je je houdt aan de hoeveelheid calorieën die je moet eten over een hele dag.

 

Wat kun je nu doen? 

Fat to Fit - 3 maanden Beginners Challenge

Start vandaag voor maar €1,- ! Waarom nog uitstellen? 

Voor beginners die aan hun lot worden overgelaten in de sportschool, niet weten waar ze moeten beginnen en niet weten of ze het goed uitvoeren.

Doorbreek oude patronen en start eindelijk jouw gezonde leefstijl. Begin vandaag direct!

  • Uitgebreide workouts met video's en PDF documenten. 
  • Voor in de sportschool of thuis. 
  • Inclusief conditie en buikspieren!

Investeren in jouw gezondheid is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Klik hier voor toegang tot de Challenge

Jouw gezondheid is toch wel op z'n minst 1 euro waard?


Over de schrijver
90% van de mensen behalen nooit hun doel, en dat hoeft niet. Dat komt omdat de meeste mensen maar wat doen in de sportschool en volgen een heel streng dieet dat niet vol te houden is. Stap 1: Volg mijn online workshop Stap 2: Voer jouw persoonlijk plan uit Stap 3: Kom in de beste shape van je leven Ik help je transformeren naar de 2.0 versie van jezelf De versie die in plaats van vermoeid, onzeker, gestrest en gefrustreerd door het leven gaat, naar de versie van jezelf die fit, vitaal, zelfverzekerd en vrij van stress door het leven gaat.
Reactie plaatsen